top of page

Phishing via valse web-apps: Een nieuwe bedreiging voor iOS en Android gebruikers

De nieuwste golf van phishing-aanvallen vormt een directe bedreiging voor zowel iOS- als Android-gebruikers. Cybercriminelen maken steeds vaker gebruik van valse web-apps om inloggegevens van nietsvermoedende gebruikers te bemachtigen. Deze nep-apps lijken vaak afkomstig van betrouwbare bronnen, maar zodra je jouw gegevens invoert, belanden ze in handen van cybercriminelen.


Hoe werkt dit? 


Phishing-aanvallen via valse web-apps werken op dezelfde manier als traditionele phishing: gebruikers worden naar een nagemaakte website of app geleid die er authentiek uitziet. Hier worden ze gevraagd om hun inloggegevens, betalingsinformatie of andere gevoelige gegevens in te voeren. Deze informatie wordt vervolgens gestolen en kan gebruikt worden voor identiteitsdiefstal of andere vormen van fraude.


Wat betekent dit voor Android en iOS-gebruikers? 


Beide platformen worden steeds vaker het doelwit van deze aanvallen. Hoewel er beveiligingsmaatregelen zijn, zoals verificaties in de App Store en Google Play, zijn gebruikers soms geneigd apps of links van onbetrouwbare bronnen te installeren of aanklikken. Het is daarom essentieel om waakzaam te blijven en altijd te controleren of een app of website authentiek is.


Hoe bescherm je jezelf?


  1. Download apps alleen uit de officiële stores (Google Play of App Store).

  2. Klik niet op verdachte links in e-mails of berichten.

  3. Controleer altijd de URL van een website voordat je gevoelige informatie invoert.

  4. Activeer tweestapsverificatie waar mogelijk om een extra beveiligingslaag toe te voegen.


Phishing blijft zich ontwikkelen en cybercriminelen worden steeds slimmer in hun aanpak. Het is daarom van vitaal belang dat zowel bedrijven als individuen hun cyberbewustzijn verhogen en de juiste stappen ondernemen om zich te beschermen tegen deze groeiende dreiging.

Comments


bottom of page